Geamurile termopan sunt confectionate din mai multe straturi de materiale care sunt lipite împreună pentru a oferi izolare termică și fonică. Acestea sunt compuse din două sau mai multe panouri de sticlă care sunt separate prin intermediul unui profil din PVC sau aluminiu.

Sticla folosită pentru geamurile termopan poate fi simplă sau dublă, iar grosimea acesteia poate varia în funcție de necesitățile fiecărui caz în parte. Sticla simplă este utilizată pentru ferestrele din camerele unde nu este nevoie de o izolare termică sau fonică suplimentară, în timp ce sticla dublă este utilizată pentru ferestrele din camerele unde este necesară o izolare termică și fonică superioară.

Profilul din PVC sau aluminiu este un alt element important al geamurilor termopan. Acest profil poate fi fabricat din materiale diferite, inclusiv PVC reciclat sau aluminiu durabil, care poate fi vopsit în orice culoare dorită. Profilul servește ca un strat intermediar între cele două panouri de sticlă și asigură o izolare termică suplimentară. De asemenea, acesta poate fi proiectat pentru a oferi o etanșare sigură împotriva vântului, ploii și a prafului.

Între cele două panouri de sticlă există un spațiu gol, care poate fi umplut cu aer sau cu un gaz inerțial, precum argon sau krypton. Acest spațiu gol ajută la izolarea termică și fonică a geamurilor termopan, deoarece gazul inerțial nu permite căldurii să treacă prin geam.

În plus, unii producători pot adăuga o peliculă reflectorizantă sau un strat de sticlă cu proprietăți termoizolante suplimentare, precum sticla Low-E, care ajută la reducerea pierderilor de căldură prin geam și la prevenirea încălzirii excesive a camerei în timpul verii.

Geamurile termopan sunt compuse din mai multe straturi de materiale, inclusiv sticlă, profil din PVC sau aluminiu și gaz inerțial. Acestea sunt proiectate pentru a oferi izolare termică și fonică superioară, precum și pentru a preveni pierderile de căldură și încălzirea excesivă a camerelor. Geamurile termopan sunt una dintre cele mai bune soluții pentru ferestrele casei, oferind un mediu confortabil și o economie la facturile de energie.

Este important să alegeți geamurile termopan de la producători de încredere și să verificați dacă acestea sunt certificate pentru a asigura o calitate superioară și o durabilitate în timp. De asemenea, este recomandat să consultați un specialist înainte de a achiziționa geamurile termopan, pentru a alege cele mai bune opțiuni pentru necesitățile dvs. și pentru a asigura o instalare corectă.

× CHAT! Cu ce va putem ajuta?